Vorige week vond er op het kruispunt Winkelom (N126) & Seppendijk een wegverzakking plaats.

Na verder onderzoek van de riolering blijkt dat een plaatselijke herstelling niet mogelijk is. Aquafin moet de rioolinspectieputten ter hoogte van het kruispunt volledig vervangen. Daarna kan de aannemer starten met het herstel van de wegenis.

Deze werken duren in totaal vermoedelijk vier maanden.
Winkelom blijft de komende vier maanden afgesloten voor het verkeer van aan de Westelijke Ring (R14) tot aan het kruispunt met de Tessenderloseweg en Wildersdijk.

Volgende verkeersmaatregelen van kracht:

Voor het doorgaand en zwaar verkeer (+3,5 ton) richting het bedrijventerrein in Winkelom is volgende omleiding voorzien:
Komende van de E313: neem afrit 24 en volg de wegomleidingsborden via Winkelomseheide.

Komende van Turnhout: volg de wegomleidingsborden via Westelijke Ring (R14) – Koning-Albertstraat – Amocolaan.

Plaatselijk verkeer kan via Koning-Albertstraat, Haneveld, Wilders en Wildersedijk rijden. De verkeersmaatregelen voor Seppendijk blijven ongewijzigd.

De straat Seppendijk werd langs beide zijden van het kruispunt volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bewoners kunnen via de andere zijde Seppendijk binnenrijden.

Voor de fietsers is er een omleiding via Winkelom (oude gedeelte) en Westelijke Ring.

De omleiding voor de bussen van De Lijn loopt via Diestseweg, R14 Ring, Koning-Albertstraat, Haneveld, Wilders, Wildersedijk en Tessenderloseweg. Meer informatie op www.delijn.be.